Min bakgrunn

Jeg er en engelskmann som har bodd i Norge siden 1969. I England ble jeg utdannet i økonomi og ved London School of Economics studerte jeg filosofi ved Sir Karl Poppers avdeling. I Norge studerte jeg hovedsakelig psykologi. Jeg ble ferdig på universitetet i Oslo og godkjent psykolog i 1985. I 1994 ble jeg godkjent spesialist i klinisk psykologi med fordypningsområdet voksen.

Min trening i klinisk psykologi etter universitet i Oslo var på psykiatriske institusjoner for voksne (Gaustad og Sanderud sykehus). Jeg har også jobbet i ett år med barn og en periode på Blå Kors.

Opprinnelig var min teoretiske retning psykodynamisk orientert. Etter hvert ble jeg mer og mer opptatt av de tileggsproblemer som oppgitthet og angst som mange pasienter utviklet i tilegg til sine basis problemer.

Da fant jeg og viderutviklet modeller for å kunne hjelpe mine pasienter bedre.

Jeg skrev en artikkel om bruk av modeller i psykoterapi som tilfredstilte det skriftlige kravet for å bli godkjent spesialist i klinisk psykologi med fordypningsområdet voksen.

Senere ble jeg mer og mer kjent med kognitiv terapi og de kognitiv-somatiske modellene.

Kognitiv orienteret terapi dominerer nå den terapi jeg tilbyr, men jeg tilpasser typen terapi til mine pasienters behov.

Jeg fulgte opp denne interessen for kognitiv terapi og ble godkjent veieleder i kognitiv terapi av Norsk Forening for Kognitiv Terapi etter fullført kursing. Senere jeg ble tatt opp i den internationale foreningen for kognitive terapi: Academy of Cognitive Therapy (ACT) som en godkjent kognitiv terapeut.

I dag er jeg:

Spesialist i Klinisk Psykologi med fordypningsområdet voksen ved Norsk Psykolog Forening (NPF)

Godkjent Veieleder i Kognitiv Terapi ved Norsk Forening for Kognitiv Terapi (NFKT)

Certified Member av The Academy of Cognitive Therapy med tittel Certified Cognitive Therapist.